Close
(0)
Немате ставки во вашата кошничка.
Пребарување
Filters

Оптометрист

Во ВИЗУС вршиме оптометриски прегледи на сите функционални проблеми на очите: диоптрија за далеку и за блиску, проверка на очните мускули, одредување призматска корекција, проверка на преден сегмент, мерење на очен притисок.

Специјализиран оптометрист - контактолог за проблеми кај деца со страбизам: Лилјана Ивановска.

Исто така вршиме прегледи и за контактни леќи: одредување на тип на контактни леќи и диоптрија, фитување и обука на клиентот за нивна манипулација и одржување. Работиме со повеќе типови на меки и полу-тврди контактни леќи.

Стручен соработник: Проф. Д-р Гордана Софрониева